Content Management

Het dmwebsites Content Management Systeem

dmwebsites biedt u een geavanceerd Content Management Systeem (CMS) via internet. Met dit CMS kunt u de inhoud van uw website onbeperkt aanpassen. Dit dit geldt niet alleen voor de teksten, maar ook voor de menustructuur en de afbeeldingen. Het CMS is zeer gebruiksvriendelijk, zodat u hiervoor geen technische kennis nodig heeft. Als u een brief kunt typen in een tekstverwerker, kunt u aan de slag met het Content Management Systeem en bouwt u geheel in eigen beheer uw website.

Werkbalk

Als u gaat werken met het dmwebsites CMS, dan kunt u inloggen op uw eigen CMS omgeving. U ziet uw website zoals deze ook op internet getoond wordt. Bovenin het scherm verschijnt een "werkbalk", die u toegang geeft tot de verschillende (opmaak)mogelijkheden en functionaliteiten die het CMS biedt.

Als een tekstverwerker

Het werkt ongeveer net zo als in een tekstverwerker: In de tekst verschijnt een tekstcursor op de plek waar tekst kan worden ingevoerd. Via de knoppen in de werkbalk kan de opmaak van de tekst worden aangepast en kunnen de technische mogelijkheden worden bediend: kopteksten, vet, cursief, uitlijnen, lijsten, afbeeldingen, symbolen, en tabellen.

Onmisbare functies

Het CMS biedt ook de voor het opbouwen van een website onmisbare functies, zoals het onbeperkt wijzigen van de menustructuur, pagina's toevoegen of verwijderen, het maken van hyperlinks binnen de eigen website, naar documenten of bestanden, of naar pagina's op andere websites.

WYSIWYG

 (What you see is what you get) content invoeren en opmaken
kopregels, paragrafen, vet, cursief, uitlijnen (links, rechts, centreren, uitvullen), lijsten (genummerd en ongenummerd), afbeeldingen, symbolen, tabellen. Per pagina en voor de hele website zijn opties instelbaar
Als titel, samenvatting, keywords, datum, indexeren door zoekmachines.

Naar pagina's, naar bladwijzers (binnen een pagina en andere pagina's), naar documenten of afbeeldingen en naar externe websites/pagina's. De hyperlinks binnen de website zijn altijd consistent. Ook is het mogelijk om hyperlinks te openen in zelf te definiëren pop-up vensters.

Afbeeldingen

(gif, jpg, png, bmp en flash swf) en documenten kunnen overzichtelijk in zelf te definiëren mappen worden opgeslagen en aan de pagina's worden toegevoegd. Alternatieve teksten en lange omschrijvingen bij afbeeldingen worden centraal beheerd (waarbij naar wens per afbeelding van de centraal beheerde alternatieve tekst kan worden afgeweken).

Afbeeldingen kunnen online worden bewerkt

Bestaande en nieuwe afbeeldingen kunnen online worden bewerkt zonder dat hiervoor een extern tekenprogramma nodig is. Afbeeldingen kunnen worden vergroot, verkleind of geconverteerd, ze kunnen worden voorzien van tekst of lijnen, circels, rechthoeken, etc. En ze kunnen speciale effecten ondergaan als lichter of donkerder maken, draaien, laten golven, inkleuren, etc.

Geschikt voor gelijktijdig werken met meerdere redacteuren

Pagina's in bewerking worden automatisch 'gelocked', één persoon is hoofdredacteur en bepaald wanneer alle wijzigingen gepubliceerd gaan worden. Er kan een onbeperkt aantal redacteuren (incl. rechten) worden aangemaakt door de website-beheerder.

Zoekmachine-optimalisatie

Het CMS is volledig toegespitst op het optimaliseren van zoekresultaten door de verschillende zoekmachines. Google Webmaster Tools, Yahoo Site Explorer, Microsoft Live Search Webmaster Center, etc, kunnen op eenvoudige wijze in de website worden geïntegreerd.

Zoekmachine

Deze werkt zoals Google, op basis van een geïndexeerde lijst van alle woorden en pagina's binnen de website, en is dus razendsnel. Naast pagina's kan er ook in bestanden gezocht worden.

Sitemap

Voor bezoekers en voor redacteuren. Voor een redacteur toont de sitemap ook de status van pagina's (gelocked en door wie, gewijzigd sinds laatste publicatie en door wie).

Back-up

Back-ups: van de website en van de gegevens in het content management systeem kunnen eenvoudig back-ups worden gedownload. De dmwebsites server maakt dagelijks een backup van alle websites ongeacht het feit of u zelf backups maakt van uw website(s) of niet. Deze dagelijkse backup is bij de prijs inbegrepen.

Onbeperkte groeimogelijkheden

Er wordt geen limiet gesteld aan het aantal pagina's, menu-items, documenten, afbeeldingen, etc. die u kunt aanmaken of uploaden. Dit volgens het fair use principe: dit betekent dat er bij normaal gebruik geen limiet wordt gesteld. Maakt u echter gebruik van buitensporig veel hardeschijfruimte, dan kunnen extra kosten in rekening worden gebracht of kan de beschikbare hardeschijfruimte worden beperkt. Vraag in geval van twijfel om uitleg!

Online helpfunctie en uitgebreide documentatie

Vanaf elk scherm kan eenvoudig de hulpfunctionaliteit worden opgeroepen. Tevens heeft u een eigen online helpomgeving, in combinatie met een ticketsysteem, zodat u altijd en overal ondersteuning ontvangt als u vragen heeft over het CMS.

Modulair van opzet

Het CMS is modulair van opzet en daardoor eenvoudig uit te breiden met standaardmodules of speciaal aan uw wensen aan te passen maatwerk.
Het dmwebsites CMS blijft in ontwikkeling en er komen voortdurend nieuwe mogelijkheden bij. Bekijk de diverse mogelijkheden van de CMS Modules.