CMS Modules

Basismodules

Het dmwebsites Content Management Systeem levert een aantal standaard basismodules, waarmee de meestgebruikte functionaliteiten te gebruiken zijn. De basismodules zijn inbegrepen in het basisabonnement.

Een onbeperkt aantal menu-items en pagina's inrichten en aanpassen.

Afbeeldingen module

Zelf afbeeldingen uploaden en bewerken.

Zoek module

Uitgebreide zoekfunctionaliteit binnen de website.

Sitemap module

Overzichtspagina van de structuur van de gehele website in één oogopslag.

Statistieken module

Inzage in uitgebreide website statistieken.

Support module

Support middels een online ticketssyteem met historie.

Formulieren module

De website kan worden voorzien van een aantal zelf te maken formulieren via een interactieve omgeving, inclusief vrij in te stellen verplichte velden, controles per veld, etc. Gegevens kunnen per e-mail worden verstuurd naar één of meerdere personen. Ook kunnen de gegevens worden opgeslagen in een Excel-bestand en op elk gewenst moment gedownload worden. (bij het gebruik van maximaal 2 formulieren, valt deze module onder de standaard modules)

RSS

Met de komst van Web 2.0 en weblogs is het steeds meer gangbaar geworden informatie uit te wisselen. RSS is een XML-formaat dat het eenvoudig mogelijk maakt informatie te delen. Delen in de zin dat het websites in staat stelt een (selectief) overzicht van hun pagina's aan te bieden aan andere websites en programma's.

Tagcloud

Een tagcloud is een wolk van woorden. De woorden zijn labels (tags) die redacteuren toekennen aan de pagina's van de website. Tags van veel bezochte pagina's worden opvallender getoond (groter en/of vetgedrukt). Na het aanklikken van zo’n tag surft de bezoeker naar een pagina van die tag. De tag cloud geeft dus aan wat bezoekers belangrijk vinden (=meest bezochte pagina's) op de website.

Reacties per pagina 

Met de reacties per pagina-module geeft u bezoekers de mogelijkheid op een pagina te reageren. Bijvoorbeeld aan het eind van de pagina kan dan een formulier worden getoond en de eerdere reacties van andere bezoekers.

Polls

De poll-module biedt een mooie manier om interactiviteit toe te voegen aan een website. Bezoekers kunnen hun stem achterlaten en de website-eigenaar/redacteur kan laagdrempelig te weten komen wat men van de website of onderwerp vindt.

Flash

Het cms ondersteunt Flash (.swf- en .swc-bestanden) en Flash video's (.flv-bestanden). De meeste flash-bestanden zijn op zichzelf staande elementen: ze kunnen worden ingevoegd als een afbeelding en ze tonen zelf de, door de vormgever ingebouwde, animaties, afbeeldingen, etc.

HTML to PDF

Met de HTML to PDF-module kan elke gewenste webpagina van een website worden geconverteerd naar een PDF-document. PDF is een standaard document formaat dat goed uitwisselbaar is en beter geschikt is voor printen dan een webpagina.

Extra modules

De volgende modules vallen buiten het basisabonnement en kunnen additioneel worden ingezet. Wilt u een module uitproberen? Start dan de CMS demo. In de CMS demo-omgeving zijn alle beschikbare modules actief en dus kunt u van tevoren deze functionaliteiten kostenloos testen.

Nieuwsitems

Automatisch overzichten genereren van nieuwsberichten, inclusief een automatisch archief. Apart doorzoekbaar via de zoekmachine.

Nieuwsbrieven

Nieuwsbrieven die als HTML of tekst e-mail (afhankelijk van de voorkeur van de ontvanger) kunnen worden verstuurd aan alle geregistreerde bezoekers van de website of aan een zelf te uploaden bestand van e-mailadressen. Nieuwsbrieven worden in de vormgeving van de website verstuurd. Ze zijn apart te doorzoeken via de zoekmachine, inclusief de archieffunctie. Van de statistieken van elke verstuurde nieuwsbrief kan het effect nauwkeurig worden gemeten en worden gevolgd: van het aantal personen dat de nieuwsbrief heeft geopend tot het klikgedrag op de verschillende hyperlinks in de nieuwsbrief.

Agenda

Met de agenda-module kunt u (meerdere) agenda's op uw website tonen. De agenda-module toont alle toekomstige agenda-items, agenda-items die verlopen zijn worden automatisch niet meer getoond. Ook kunt u agenda-items via XML delen met andere websites. Bezoekers kunnen via de website de agenda bekijken en de details per agenda-item opvragen. Indien zo ingesteld kunt u bezoekers ook zelf agenda-items laten toevoegen.

E-cards

Willekeurige afbeeldingen kunnen als e-card inclusief persoonlijke boodschap door bezoekers worden verstuurd aan vrienden, kennissen en collega's.

Webshop

Complete webshop. Redacteuren kunnen groepen van producten aanmaken, per product verschillende uitvoeringen en bijbehorende prijzen opvoeren. De webshop is binnen de website op elke pagina op te roepen. Inclusief een uitgebreid winkelmandje dat direct prijzen berekent op basis van gekozen uitvoering en aantal. Ondersteunde betaalwijzen: overboeking, op rekening, Paypal, iDEAL en TripleDeal.

Fotoalbum

Met deze module kunnen afbeeldingen overzichtelijk worden tentoongesteld. De module toont automatisch overzichtspagina's van thumbnails van de afbeeldingen. Door te klikken op een thumbnail opent zich een nieuw venster met daarin een 'filmstrip' met alle foto's en daarboven de grote afbeelding. Via een 'vorige' en 'volgende' knop kan de bezoeker snel en makkelijk door de afbeeldingen bladeren.

Formulieren

De website kan worden voorzien van een onbeperkt aantal zelf te maken formulieren via een interactieve omgeving, inclusief vrij in te stellen verplichte velden, controles per veld, etc. Gegevens kunnen per e-mail worden verstuurd naar één of meerdere personen. Ook kunnen de gegevens worden opgeslagen in een Excel-bestand en op elk gewenst moment gedownload worden.

Vacatures

Via de vacaturemodule kunnen vacatures gestructureerd ingevoerd en op de website getoond worden (met automatische publicate- en verloopdatum.) Potentiële kandidaten kunnen on-line reageren en direct hun CV meesturen. (Formulierenmodule vereist).

Labels/Paginalijsten

Met behulp van deze module kunnen snel en eenvoudig overzichten worden gemaakt van relevante pagina's. Op een pagina kan zo bijvoorbeeld een lijst van aanverwante pagina's worden getoond die over eenzelfde onderwerp gaan.

Occasions

De occasions-module is speciaal voor autobedrijven die hun (gebruikte) voertuigen op hun eigen website willen tonen en gebruik maken van de 'Auto Presentatie'-oplossing van CustomerConnect, Autodealers.nl of 'Wheeler Delta' van Hexon. Het overzicht van de occasion-module toont een beknopt overzicht van alle ingelezen occasions

Beveiligde toegang

De website, of delen daarvan, kunnen beveiligd worden zodat alleen geautoriseerde bezoekers toegang kunnen krijgen. Bijvoorbeeld per directory/submenu en tot documenten/bestanden die gedownload mogen worden.

Geavanceerde zoekmachine

Werkt zoals de standaard zoekmachine, maar doorzoekt ook PDF, MS Word, MS Powerpoint en MS Excel documenten en beschikt over een interface met Google waarmee Google-zoekresultaten binnen de eigen website getoond kunnen worden.

Meertaligheid

Een website kan in diverse talen worden gepresenteerd. Het CMS ondersteund momenteel de volgende talen: Nederlands,  Duits, Engels, Frans en Portugees.

Maatwerk

Naast deze modules is natuurlijk ook maatwerk mogelijk. Neem
contact op en vraag naar de mogelijkheden.